zaterdag 27 maart 2021

Theater.....???!!!

Bij het horen van de blunder van Ollongren, vroeg ik mij af, of dit werkelijk per ongeluk is gebeurd. Deze vrouw, die corona zou hebben, paradeert nog wel kerngezond ogend over het Binnenplein, met papieren die door enkele journalisten worden opgemerkt, en naar buiten brengen. Ahaaaaa.... er is weer gedonder. 
Daarna veel geblaat en weinig wol. We deden een plas en de zaak bleef zoals hij was. 
Of???? Zou hiermee Rutte uit zijn zetel worden geschopt (want er komt een debat, online natuurlijk), om op die manier Kaag op die positie te krijgen???
Maar goed, alles kan ook anders zijn en je vragen stellen bij dit hele theaterstuk is niet verkeerd. Ja, dat is misschien wel het enige antwoord op alles wat zich het afgelopen jaar (en daarvoor) heeft voorgedaan, jezelf vragen te stellen, continue! Om uit de hypnose te geraken!

Overigens, er waren nu, na de verkiezingen, twee verkenners: Ollongren en Jorritsma. Wat is de reden, dat er twee verkenners zijn? Bij de vorige verkiezingen in 2017, waarin de VVD 33 zetels behaalde en de PVV 20, werd er één verkenner aangesteld, Schippers van de VVD. Waartoe nu twee?

Iedereen in rep en roer....de papieren van Ollongren, de verkenner.
In militaire termen is een verkenner iemand die als eerste het vijandige gebied binnengaat om te onderzoeken, tactische informatie te verzamelen, over het vijandige gebied. De verkenner gaat, met gevaar voor eigen leven, het slagveld op om de informatie die hij opdoet, bij terugkomst door te geven aan de commandant.
(De verkenner heeft ongeveer twee minuten te leven, voordat hij overhoop geschoten wordt, maar daarmee weet de commandant waar de vijand zit.) 

Bedenk wel, verkenner zijn, is verkennen met gevaar voor eigen leven. En allemaal in "Naam van de koning(in)". Wat een eer, sterven voor de koning.

Maar om dit voorval van een verkenner te vergelijken met een militaire verkenner lijkt me niet ongepast. Want, er is een demissionair kabinet, maar ondanks dat zitten we nog steeds met een avondklok, is de coronawet/noodwet stilzwijgend verlengd, kunnen de maatregelen tot i.i.g. 20 april doorgang vinden, ofwel de lockdown. Kan de Jonge de term "Wappie" laten vallen in het AD, in relatie tot kamerlid Wybren van Haga van FvD, deze zelfde man heeft al aangegeven, dat er hard gewerkt wordt aan een vaccinatiepaspoort, enz.
De horeca ligt plat, op enkele thuisbezorgers na, ondernemers bieden klanten korte bezoekjes aan, die je tevoren moet aanmelden en nog steeds mogen sportscholen die binnensport aanbieden niet open. Waar komt het geld vandaan om faillisementen, of ondersteuning, of achterstanden te kunnen bekostigen?
Geld dat in de staatskas ligt, of.....wordt bijgedrukt???
En waar zijn de vakbonden???

Trouwens, je kunt je óók afvragen wie de échte verkenners zijn. Ollongerne en Jorritsma of de pers?



Wij kunnen al maanden, wat bijna een heel jaar niet meer, naar het theater, dus vult de politiek op deze manier het gat in, zou ik haast denken.
En de reportage die Huig Plug heeft gemaakt, versterkt dat gevoel.
En als je de fotografen zonder mondkapje en zonder de afstand van 1,5 meter (wat voor mij natuurlijk ook niet hoeft) zou je ook het gevoel kunnen geven dat zolang de bevolking zich aan de regels houdt, gehoorzaam blijft, dan is dat doel bereikt en "WIJ", de opiniemakers, vertegenwoordigers van de macht,  redden ons wel. 

Luister naar dit filmpje goed naar de combinaties die Huig Plug maakt, wat betreft de nieuwszenders en wie daar de eigenaar van is en de enscenering van de interviewers met politici.
Huig is trouwens weer terug op twitter.



Leefse!

Aaltje.

Foto:https://magazines.defensie.nl







Geen opmerkingen:

Een reactie posten