zondag 21 maart 2021

De great shock........






In mijn laatste blog had ik aangegeven niét te gaan stemmen. 
Ondanks mijn besluit heb ik toch voor het eerst van mijn leven de stemwijzer ingevuld. Resultaat? Lijst30. Nooit van gehoord, tot ik bij nader zoeken ontdekte dat Willem Engel in deze partij zit. Nu vind ik de demonstraties die Engel organiseert moedig, maar tegelijkertijd zo deprimerend, omdat naar mijn idee dáár de oplossing niet ligt (voor zover er een oplossing is) maar dat is persoonlijk. De demonstraties lijken zelfs steeds meer geweld uit te lokken. Terwijl, nogmaals, ik óók respect heb voor degenen die daar op het Malieveld of in Amsterdam of waar dan ook gaan staan. De reacties van politie, ME, Romeo's, is méér dan schandalig en het doet zelfs aan oorlog denken.

Maar terug naar de afgelopen week:  
Het boek Der Einzige und sein Eigentum/De Enige en zijn Eigendom, van de anarchistische filsosoof Max Stirner (1806- 1856), heb ik deze week in mijn achterhoofd gehad en is mij zelfs tot steun geweest, op een moment waarop ik tóch even de aanvechting kreeg, wél te gaan stemmen. 
De overheid, de staat, net als zovele andere zaken als religie, koningshuis, worden in de ogen van Stirner heilig verklaard, ten koste van je eigenheid, waardoor je, zodra je je daar van afkeert, van heiligschennis wordt beticht. Dus m.a.w. óók het stemmen wordt als heilig gezien. Ga je niet stemmen, dan is dat een vorm van heiligschennis.



Achteraf hoorde ik van meer mensen die niet gestemd hadden, omdat zij zich niet kunnen verenigen met het corrupte systeem. En inderdaad, zo mag je het gaan noemen: corrupt!

De afgelopen week lijk wel een show te zijn geweest waarin het volk werd gehynotiseerd: de verkiezingen en de uitslag. Een soort mindf*ck voor de totale bevolking.
Wat een invloed op de bevolking hebben de talkshows, debatten gehad. En wat de bedoeling was, is dus ook geschied: Rutte en Kaag hebben gewonnen, althans de meeste stemmen gekregen.
Ik heb er grote vragen bij, of dit wel klopt. Hoe is het mogelijk, de horeca die al een jaar geknecht wordt met de maatregelen die er getroffen zijn, ondernemers die hun bedrijf, hun winkel, zich in hun bestaan bedreigd zien. Ik hoor zoveel bezorgde geluiden om me heen, mensen die depressief worden, eenzaamheid ontstaat. En die mensen zouden massaal op de VVD en Kaag hebben gestemd???
In Groningen is in de meeste regio's VVD de grootste geworden. In Groningen??? Daar waar mensen nog steeds op afwikkeling van de aardbevingsschade zitten te wachten?! Ondanks de o zo "meelevende" Wiebes (VVD) die daar een paar keer zijn neus heeft laten zien?! Wat is er met deze mensen gebeurd? Het Groningen, met name het oostelijke gebied, is ooit een rood, communistische streek geweest. Zelfs een gigantisch beeld van Lenin heeft er in Finsterwolde gestaan. Nu zou het zo blauw als de hemel zijn?Het blauw van de VVD? Alsof de dijken zijn doorgebroken en heel Nederland onder water staat: blauw!
Misschien is dit symbolisch gezien zelfs ook zo.
Dan te denken aan het toeslagenschandaal waarop het kabinet is gevallen, demissionair werd. Is dit alles vergeten? Dan de boeren. De boeren die vorig jaar nog door de straten van Den Haag reden op hun imposante tracktors. Zouden die eveneens unaniem op de nu twee grootste partijen hebben gestemd?
D66, onder monde van Kajsa Ollongren, die in 2018, het raadgevend referendum heeft afgechaft? 
Wat voor een worst hebben de politici de bevolking voorgehouden? Nog even volhouden, een vaccin en dan is het helemaal klaar, dan kunnen we weer terug naar het oude normaal?
Nee, dat oude normaal komt NOOIT meer terug.
Juist door deze verkiezingen heeft de bevolking ZONDER HET TE WETEN gestemd op een dictatoriaal systeem. De bevolking vertrouwt, gelooft nog steeds in de "goede" bedoelingen én de excuses over leugens van de minister-president en alle andere afgezanten van het puppet-on-a-string kabinet.
Het lijkt er op, dat 1984, George Orwell, in snel tempo dichterbij komt. En dat niet uitsluitend in nederland, maar wereldwijd. Maar Nederland staat in dat proces wel vooraan.


                                                             (Foto stichtingvaccinvrij.nl)
                                           O.a. Kaag, Máxima, Rutte waren aanwezig bij de voorzitter van het World           Economic Forum Klaus Schwab.

  
Zeg je WEF, dan zeg je The Great Reset; de Grote Herstart; Build Back Better; agenda 2030/21.
Dit is geen geheim, Klaus Schwab heeft er een boek over geschreven, waarin zijn plannen openlijk beschreven staan. 
Alles zal tot op het bot vernietigd worden, om daarna opnieuw te starten onder leiding van de globale wereldleiders en multinationals.
En waar komt dat door? Omdat het huidige kapitalistische systeem op z'n oor ligt. Er wordt niet meer genoeg aan de medemens verdiend.
Het eindpunt van kapitalisme (= fascisme=moord) is idealiter dat niemand de ander tot last is. Het einddoel van socialisme is dat ieder de ander ten dienste zal staan. Beide idealistisch bekeken. Karl Marx voorzag dat, vanuit het systeem gedacht, er van tijd tot tijd overproductie zou komen, dan neemt de vraag af en wordt er dus minder aan de medemens verdiend. Tegelijkertijd ontstaat er werkeloosheid. De grootste ondernemingen blijven bestaan, kleine zelfstandigen raken hun bestaan kwijt en worden opgeslokt door de groten. Bij Marx heet dat accumulatie theorie. Dit is: meer geld in minder handen. Nog anders gezegd: de kloof tussen arm en rijk wordt groter. Het verdwijnen van arbeidsplaatsen heet bij Marx "Verelendungstheorie". (Er ontstaat een lompenproletariaat.) Wat NIET gezegd wordt, óók niet door het hier bij ons gewaardeerde tijdschrift "Gezond Verstand", is dat het Marxisme springlevend is, maar wordt doodgezwegen. Wat in feite de redenen tot klassenstrijd zou moeten zijn wordt weggemoffeld.
In het verleden was een grote oorlog tevens een grote opruiming van mensen. Maar met de huidige alomaanwezige atoombewapening zou dat óók het einde van de heersende elites betekenen. Dus is er iets anders bedacht: Jaag de totale wereldbevolking angst aan en ze worden gewillig, ieder voorstel op een schijnbare verbetering te aanvaarden. Dit is wat er NU gebeurt! Ieder verzet zal met harde hand worden neergeslagen. Repressieve tolerantie wordt dat genoemd, van Herbert Marcuse, een Jood, net als Marx.  En Jezus was óók een Jood!

Leefse!

Aaltje.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten