zondag 28 februari 2021

Rouwproces.....




Inderdaad, nu terugblikkend op een jaar corona, kan ik achteraf zeggen: het was een rouwproces en ik zit er soms nog weer middenin!
Of ik alle stadia van: ontkenning, woede, depressie en aanvaarding in die volgorde heb doorlopen, is misschien een beetje clean uitgedrukt, maar ik herken me in een proces, waarin gevoelens soms alle kanten opgingen.

Allereerst was er de schrik, wat is er gaande? Iets héél ernstigs!!!
Deze week precies een jaar geleden, zaten we nog in de trein, naar het bedrijf, om de laatste zaken te regelen rondom het vervoer van de vleugel naar onze nieuwe woonstek. (Komend vanuit Zweden, was er heel wat te regelen geweest en dit hoorde er bij.) In die trein zaten jonge mensen nog te praten en te lachen over covid-19, dat in China zo hard om zich heen sloeg. Hier nog nét niet, maar er was wel wat op komst.
Het stond tegelijkertijd nog ver van onze voorstellingswereld af.

Ja, het was schrikken, een schok, een levensgevaarlijk bedreigend virus kwam op ons af, die vele levens kon, nee, zou opeisen. Merkel wist meteen te zeggen, dat er wel 70 tot 80% van de Duitse bevolking het slachtoffer hiervan kon worden. Wat een schrikbeeld werd ons voorgehouden.

In het begin deed ik mee aan de verordeningen van de kenners die wisten wat ons te doen stond, althans dit meenden: handen wassen, afstand houden en elkaar geen handen geven enz. (De muilkorven kwamen later.) 
En toch....en toch.....ergens klopte het niet in mijzelf. Bijvoorbeeld, als het zo levensgevaarlijk is, waarom worden er dan niet huis aan huis desinfecterende gel uitgedeeld? In plaats van de ratrace naar de drogist om hijgend nog een mini flesje los te kunnen peuteren?
De overheid heeft het nog nooit goed voorgehad met zijn volk, waarom nu dan ineens wel? Als alcohol bijvoorbeeld nog steeds niet aan banden is gelegd, alcohol, dat zoveel levens verwoest, een verslaving kan worden, voedsel nog steeds vol zit met teveel suikers en zouten, ziekenhuizen die in de loop der jaren gesloten zijn, hoge ziektepremies, bijstandsuitkeringen zeer mager te noemen zijn, woningnood, zelf actie moeten ondernemen wanneer je niet wilt dat je organen gedoneerd worden (waar bemoeit de overheid zich mee, hoe durven ze) waarin het klimaat belangrijker is dan de mens, enz. enz.
Overigens, D66 kwam met het plan van orgaandonatie en pleit nu voor een vaccinatiebewijs: MISDADIG!!!

Overigens, er is er één, die heeft geprobeerd de tabaks- en alcoholconsumptie te doen verminderen zoniet stoppen: Domela Nieuwenhuis die wegens majesteitsschennis in de gevangenis werd opgesloten.....Tja.....ook nu moet je over "ons" oranje uitkijken wat je zegt en dan heb ik het niet over het voetbalelftal, schaatsers, korfballers en weet ik veel wat, al die sportmensen die oranje moeten dragen en oranje genoemd worden.

Dus waarom zou het nu wél uit de allerbeste bedoelingen voortkomen, de zorg voor het volk? De zorg voor de ouderen en kwetsbaren? 
Ik begon wantrouwen te krijgen en we zijn op zoek gegaan naar informatie.
De eerste die in beeld kwam was Pieter Lakeman, u weet wel, de man die in 2009 klanten van de DSB bank opriep hun geld van hun rekening te halen, want het zou helemaal mis gaan. (Achteraf werd zo'n uitspraak aangemerkt als zijnde verboden in de toekomst, je mag eigenaren van je eigen geld dus NOOIT waarschuwen. Nee, hou ze dom!)
Pieter Lakeman had een ontnuchterend verhaal over corona, een verhaal die degenen die vragen hadden, daarin sterkte, aanmoedigde, we konden voor het eerst een beetje lachen, een beetje bevrijdend lachen en kwamen uit de angstmachine waar de hele Nederlandse bevolking in was gestopt.
Of een ander begrip wat ook steeds meer tot me doordringt: er is sprake van hynose!

Maar na meer te onderzoeken, kwam er op een andere manier een schok! Het begrip ontstond, dat we worden gemanipuleerd in ons denken, er wordt ons ANGST aangepraat, om in die verlammende angst de overheid klakkeloos en kritiekloos te gaan volgen. Wat men ons wil doen GELOVEN, zit toch anders in elkaar. Ofwel: WAARTOE heeft de regering, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd het nodig, om ons tot angstige, bange, schaapjes te maken? WAT zit erachter? DIT KAN TOCH NIET WAAR ZIJN?
De naam Bill Gates dook op, de weldoener, ex-eigenaar van Microsoft, die zich met de Bill & Melinda Gates Foundation, in de loop der jaren in allerlei bedrijven, wetenschapsconcerns, ziekenhuizen, universiteiten heeft ingewerkt, door deze bedrijven te financieren, daardoor zeggenschap heeft gekregen, ofwel macht heeft verworven. Zodra iemand de macht over iets of iemand heeft, maak je die ander afhankelijk en kom je er niet meer los van, althans niet zonder slag of stoot.
Ik ontdekte, dank zij hulp van vele anderen die onderzoek hadden gedaan, dat er op 18 oktober 2019, een evenement is geweest, waarin Billy, samen met o.a. het World Economic Forum een ongecontroleerde coronavirus uitbraak had gesimuleerd, die tot een wereldwijde chaos zou leiden en wel 65 miljoen doden zou veroorzaken. Het liet zien hoe de handel en het reizen verlamd zou worden en de economie in een vrije val zou doen belanden. 
Het World Economic Forum, met Klaus Schwab aan het hoofd, met zijn uitspraak The Great Reset!

Dat er mensen ziek worden zal ik niet ontkennen, maar hoe dit GEBRUIKT wordt, om tot een DOEL te komen: mensen moeten tot slaaf worden gemaakt van het internetsysteem, met enkele zéér rijke machtshebbers aan het roer. 
Er staan ons grote hele grote veranderingen te wachten en reken maar, dat zijn geen verbeteringen!
In alle bestaansvormen, zal ingegrepen worden: meer gelijkheid (gelijkheid op laag niveau) en de Artificial Intelligence, het aangsloten zijn op internet is één van de grootste doelen.

Ja. een rouwproces, dat wat geweest is, KOMT NOOIT MEER TERUG!!!! 
Terwijl er nog steeds mensen zijn, die denken: "Zodra we gevaccineerd zijn, dan wordt alles weer normaal".
En dat heeft in mij eveneens een grote schok teweeg gebracht. Want ik besef meer dan ooit, dat alle verandering nog geen verbetering is!

Ook het weten, dat critici, op b.v youtube, facebook, linkedin en twitter verwijderd worden is óók zo'n schok: Censuur!

De schok om het ONRECHT dat mensen wordt aangedaan!

Maar zoals ik al schreef, het is een rouwproces, dus de andere stadia zijn er ook. Daarover een andere keer meer.
En misschien is het helemaal niet verkeerd om 2020-2021 als rouw te zien, zodra je de realiteit onder ogen komt, is er ook kans op groei! Dat hoort óók bij het leven en ik heb misschien wel meer dan ooit het besef, dat ik LEEF! 

Ik eindig met een uitspraak uit het boek "De mensen hebben geen leven" van Psychiater Dr. J. A. Weijel. (De titel klinkt wat deprimerend, maar het tegendeel is waar, zodra mensen kunnen toegeven dat hun bestaan ook teleurstellingen inhoudt, is er kans daarboven uit te stijgen.)
Er was eens een oude koning die niet kon slapen. Hij riep zijn geschiedschrijver om zich te laten voorlezen uit oude kronieken. Maar de gescchiedschrijver was te langzaam en de koning verzocht om een bondiger verhaal. Maar ook dit verveelde de vorst al spoedig en hij riep ongeduldig uit: 'Korter, korter, kun je me niet in één zin zeggen hoe de mensen in mijn rijk leven?' 'Jazeker sire'zei de geschiedschrijver, 'in uw land worden de mensen geboren, zijn ongelukkig en sterven'.

Leefse!
Aaltje.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten