zondag 21 februari 2021

ONGEHOORZAAM.....!!!


Ben je ongehoorzaam in Vaticaanstad, het kleinste staatje ter wereld? Dan kan het je, je baan kosten! Ontslag!!! Tenminste, als je je niet laat vaccineren. Het staatje waar circa 5000 mensen werken, kunnen op de officiele webstite lezen: 'Een werknemer zonder medische tegenindicaties die een vaccinatie tegen het virus weigert, riskeert "min of meer belangrijke gevolgen die tot de onderbreking van de arbeidsrelatie kunnen gaan'.

Vaticaanstad, waar zo'n 5 jaar geleden een kopje koffie al € 11,- kostte (maar ja, dan heb je ook wat), is het eerste land, waar deze verkapte vorm van verplichting ingaat.
Tja.....waar geloof al niet de mens , of in dit geval beter gezegd de kerk, de R.K. kerk, je toe kan brengen.
Er wordt in het gevaar van het Covid- 19 en in de goede werking van de vaccinatie GELOOFD!!! En dan kun je zelf regels bedenken en mensen daarmee opnieuw ANGST aanjagen.

Afgelopen week kwam er nog een ander bericht voorbij: Ruinerwold. 
De boerderij waarin een vader, negen kinderen, die sinds de dood van hun moeder in 2004, geïsoleerd van de buitenwereld hebben geleefd, onder zeer strenge bewaking van hun vader, die eigen bedachte dwingende indoctrinerende religieuze regels hanteerde, waaraan de kinderen moesten voldoen. Zoniet, ofwel waren ze ONGEHOORZAAM, dan volgden er straffen, met alle angstigmakende gevoelens tot gevolg. Deze kinderen hebben nooit hun eigen leven kunnen leiden, zichzelf kunnen ontwikkelen naar hun eigenheid. Nee, de vader geloofde in zijn eigen religieuze voorstellingen, noem het maar een waan en die moesten nageleefd worden.
Het ziet ernaaruit, dat de zaak geseponeerd wordt, want vader is niet meer in staat na een beroerte van 4 jaar geleden (toen woonden zijn kinderen nog bij hem), om zichzelf te verdedigen en dat staat een eerlijk proces in de weg.
Dit tot grote schrik van 5 van de kinderen, die niets meer met de vader te maken willen hebben. Zij hebben meer dan genoeg geleden en beginnen nu pas te leven! 

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken, dat OM uitgaat van het gegeven dat er vrijheid van godsdienst is en dan kan ieder die een geloofsgemeenschap of wat voor kerk of kerkje dan ook opricht, zijn gang gaan. Misbruik is nauwelijks te bewijzen, want altijd staat daar die wet, die ruimte biedt voor welke vorm van geloof dan ook. 
Ik spreek uit ervaring (ik ben slachtoffer geweest van een foute geestelijke): een rechtszaak had in mijn geval de Officier van Justitie graag willen voeren, maar kreeg het NIET voor elkaar.

Ik plaats nog eens deze uitspraak van Thieu Wertenbroek ( theoretisch fysicus, arts-psychiater, in een radio interview in 1996 over "Waan en werkelijkheid"):
Kijkt u niet teveel neer op een waan, want een waan is een privégeloof, zoals het geloof een collectieve waan is.
Er is geen enkel verschil.
Beiden zijn niet bewijsbaar. Alle argumenten worden terzijde gelegd. Men gelooft op een irrationele manier, met absolute zekerheid. En dat heeft een mens blijkbaar nodig. Maar of het nu een waan of een geloof is, het maakt geen enkel verschil. Het enige is, is het heilzaam? En dáár gaat het om. Als een waan heilzaam is, mag u het een geloof noemen. En als een geloof niet heilzaam is, laat het dan maar een waan.


Is er overigens ooit iets gedaan met de aangiften binnen de Boeddhistische gemeenschap in Nederland, waar zoveel meldingen van misbruik naar buiten zijn gebracht een paar jaar geleden?

Dan was er nog de rechtszaak van Viruswaarheid.
Hoe komt het toch, dat ik er een akelig gevoel aan over heb gehouden?
Want, hoeveel geld heeft deze organisatie al niet uitgegeven aan rechtszaken, kort geding zaken, waar ze iedere keer de deksel op hun neus kregen? Geloven zij iedere keer in een goede afloop? Geloven zij nog steeds, dat wij in een rechtsstaat leven?
En dan deze week de avondklokzaak! 
Het sombere gevoel dat ik daarbij heb is, dat het daarna alleen nog maar erger is geworden. Want ook de Eerste Kamer heeft ingestemd met de spoedwet avondklok, waarbij de tijden niet zijn vastgelegd, ofwel er kan zelfs een verbod komen, dat je zelfs overdag helemaal niet meer de straat op mag.

Dan was er deze week nog Herstel NL.
Ook zoiets, waar ik me niet prettig bij voel. Want, moet een oranje bord ons geruststellen? Een ING sfeertje dus.
Wie zitten daar achter?
Hoe zit het met de geldstromen?
Moeten wij dit GELOVEN?
En zodra Nederland meer open gaat, stijgen de cijfers weer en wordt het nóg strenger?
Maar wel ná de verkiezingen!

Nee, ik wil niet pessimistisch zijn, ben het ook niet, maar houd iedere vorm van hypnose tactieken in de picture.

En toch, en toch.....het was vandaag een prachtige dag en daar past maar 1 lied bij, naar mijn idee:


What a wonderful world
Louis Armstrong!

Leefse!

Aaltje.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten