zondag 16 juli 2017

Links.....???


De G20 top tijdens 7, 8 en 9 juli was groot nieuws. Niet wat de uitkomst was van wat er besproken is, maar wat er buiten op de straten in Hamburg is gebeurd.
Meteen kregen we de vreselijkste beelden te zien en werden de demonstraties aan extreem links activisme gekoppeld.
Wat een enorme hoeveelheid links denkende mensen!!
Dat kan ik me bijna niet voorstellen.
Toch wisten alle deskundigen, politici, media in ieder interview te melden dat het (extreem) linkse demonstranten waren, die de vernielingen hadden aangericht.

Zodra je ergens een naam aan geeft, heb je er macht over. Wat hebben we al een namen voorbij zien komen, bv. : separatisten, rebellen, gematigde rebellen, lonely wolves, terroristen, IS, conspiracy, autonomen, anarchisten, enz. enz......
En dan nu blijken de extreem linksen verantwoordelijk te zijn voor de misdaden.
Zijn al deze mensen stuk voor stuk gelegitimeerd, als zijnde lid van een linkse (politieke) organisatie?

In een groep kan er een groepsmentaliteit ontstaan, men gaat op in de anonimiteit en laat zich mee zuigen door krachten, in dit geval een geweldsstroom, dat mensen zelf niet meer in de gaten hebben waar ze mee bezig zijn en zichzelf later afvragen "Hoe heb ik dat ooit kunnen doen?"
Misschien zijn er mensen geweest, die uitsluitend zin hadden in rellen, dit vuurtje hebben opgestookt en is geëscaleerd. Ik moest eerden denken aan hooligans, dan aan mensen van bv. die Linke, of Greenpeace of SP leden.

Ondertussen komt het rechts extremisme op. Tijdens de 1 mei vieringen in Zweden, was er tegelijkertijd een grote bijeenkomst van extreem rechts, een groepering, die in aantallen groeit. En niet alleen in Zweden, ook Noorwegen, Denemarken enz.
Tussen 2000 en 2006 zijn er twaalf moorden gepleegd op met name Turkse inwoners in Duitsland de zogenaamde NSU moorden. Het heeft 13 jaar geduurd, voordat de eerste rechtszitting begon. Is men in Duitsland aan het rechter oog blind?

Vaak vraag ik me af.... "waartoe gebeurt iets".
Binnen een week gaan er al stemmen op, binnen de christelijke partij in Duitsland, de CDU, om in samenwerking met de EU, namen van linkse activisten te plaatsen in een databank. Want, zo bleek, de daders kwamen niet uitsluitend uit Duitsland, maar ook uit andere, omliggende landen.
Is men ten opzichte van Erdogan, "onze trouwe Nato bondgenoot" die heeft laten weten, de coupplegers te willen laten onthoofden, net zo duidelijk en afwijzend als tegenover de links activisten, die "slechts" materiële schade hebben aangericht? Met een dergelijke vriend, hebben we geen vijand meer nodig!

Angela Merkel wist uit het verleden, dat tijdens alle G20 bijeenkomsten, er grote demonstraties en rellen zijn geweest. Zij kan wat er in Hamburg is gebeurd, goed gebruiken voor haar herverkiezing, want Merkel wil Mutti blijven over het Duitse volk! Zij wil haar politieke tegenspeler, Martin Schulz, van de SPD, uitschakelen en dit is één van de methoden die zij en haar partij gebruikt. Links in een kwaad daglicht zetten! Links activisten in kaart brengen en de politiemacht versterken!
Dat is dan meteen het antwoord op het "waartoe!".

En eh.....wat ik nu heb geschreven, is dat links? Extreem links? Word ik nu ook op die lijst geplaatst?

Leefse!

Aaltje.






2 opmerkingen:

  1. Heel goed zo Aaltje!

    En ja, jij staat nu ook op de lijst van 'zeer verdachten' , die bij de geringste escalatie van een conflict met Rusland opgepakt zullen worden (al stond je daar waarschijnlijk al veel eerder op, immers je denkt kritisch na over wat er gebeurt in de wereld en daarmee ben je al een gevaar voor de gevestigde orde).......

    Het is al van voor WOII dat men vooral problemen heeft met links denkende mensen en daar volledig op focust. Vandaar ook alle blunders van geheime diensten, als er weer een aanslag wordt gepleegd, door iemand die ze al in het vizier hadden, de meeste energie wordt nog steeds in mensen gestoken, die linkse sympathieën hebben. Logisch, immers echt linkse politiek is het enige antwoord op het ijskoude, inhumane neoliberalisme.

    Uiteraard weet men allang dat het kapitalisme een falende ideologie is, men probeert deze met steeds verdergaande aanvallen op de democratie veilig te stellen, neem het geven van bevoegdheden voor geheime diensten (diensten die in feite antidemocratisch zijn en werken), of de vrijhandelsverdragen als TTIP en CETA, deze zijn direct tegen het volk gekeerd, vergroten de macht van bedrijven en zijn daarmee tegelijk democratie ondergravend........

    Linkse mensen nemen het op voor de verschopten der aarde en verzetten zich tegen het grootschalig onrecht op de wereld, tegen het vernielen van ons aller aarde en ja dat is zeer verdacht en ondermijnt de macht van de werkelijke heersers achter de schermen....... Heersers voor wie de 'volksvertegenwoordigers' in de parlementen slippendragers zijn

    Trouwens over de rellen in Hamburg tjdens de G20: ik moet de eerste alternativo, anarchist, communist, echte hippie, echte punker of socialist nog tegenkomen, die plundert tijdens demonstraties!! De zogenaamde kraakbeweging uit de 70er en 80er jaren was geïnfiltreerd door de politie en de BVD (nu AIVD) en ben in die tijd zelfs een CIA agent tegengekomen........ Deze figuren wilden zo veel mogelijk gewelddadige acties ontketenen en beloofden zelfs explosieven of handgranaten om maar zo veel mogelijk schade aan te kunnen richten...... (schade met name voor de linkse nadenkende mensen, die het smerige kapitalistische spel niet meer wensten mee te spelen, om hen zo voorgoed buiten de maatschappij te kunnen plaatsen in gevangenissen of heropvoedingskampen...... )

    Doordat het kapitalisme op de laatste benen loopt, wil men voorkomen, dat links ooit nog een kans krijgt en is men in het westen bezig politiestaten op poten te zetten. Als Hitler vandaag had geleefd en hij moest nog beginnen met de verovering van Europa, had hij een digitale controle op de bevolking tot zijn beschikking gehad, die destijds ondenkbaar was.....

    Terug naar de rellen: zoals jij zelf al opmerkt, wat is de schade in Hamburg vergeleken met de enorme schade en ellende die vooral westerse landen elders aanrichten?? Dan bedoel ik niet eens alleen de barbaarse illegale oorlogen waar het westen zich keer op keer aan bezondigt (onder 'de bezielende leiding van de VS), maar ook het uitbuiten van de bevolking in ontwikkelingslanden en de enorme vervuiling die ook daar aangericht wordt ter eer en meerdere glorie van onze totaal losgeslagen consumptie maatschappij.....

    De politici in Nederland hebben de mond vol van duurzaamheid en de kaalslag van het Amazonewoud, terwijl ze niets doen aan de enorme import van gentech soja uit datzelfde oerwoud, dit voor onze immens grote veestapel van 500 miljoen dieren, dezelfde hoeveelheid dieren die hier jaarlijks na te zijn groot- en doodgemarteld, over de kling wordt gejaagd..... Of zie diezelfde kaalslag voor palmolie wat in enorm veel supermarkt producten zit verwerkt...... Wat betreft de soja is Nederland de nummer 2 importeur...... Zo krijgen Nederlandse vleeseters en degenen die in het buitenland ons vlees eten, toch nog genetisch gemanipuleerde troep binnen........

    Groet, Willem.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hej Willem!

      Dank voor jouw moed om te reageren, want nu sta jij ook op de lijst, alhoewel ik vermoed, dat je daar al lang op staat:-))
      Je hebt een prima aanvulling gegeven. En het is goed te weten, dat er enkelingen zijn, die hun verstand blijven gebruiken, ondanks alle onvoorstelbare achterlijkheid. Je kent misschien wel de uitdrukking van Shakespeare: "That man is dangerous, he thinks too much!" En zijn volgende uitspraak is ook goed om in gedachten te houden: "You can take a horse to a well, but you can't make it drink".
      Wie de schoen past, trekke hem aan.

      Leefse!
      Aaltje.

      Verwijderen