zondag 23 juli 2017

Levensgevaarlijk.....???!


Kees van der Staaij, van de SGP (Staatkundig Gereformeerde Partij) is in de pen geklommen en heeft zich tot de krant, the Wall Street Journal, gericht !
Om zijn bezorgdheid kenbaar te maken, bezorgdheid voor het Nederlandse volk!
Eerst dacht ik: nu, nu staat er eindelijk iemand op, die zegt: "Stop VS. We doen niet meer mee, we hebben ons destijds laten verleiden mee te doen oorlog te voeren in Afghanistan; onder valse voorwendsels begonnen oorlog te voeren in Irak; wij doen nog steeds mee aan het bestrijden van Assad in Syrië, in Jemen sterven duizenden, enz. enz. Wij, als een christelijke partij, kunnen dit niet meer verantwoorden aan onszelf, wij kunnen niet meer instemmen met het doden van onschuldige slachtoffers in deze en andere landen en blijven meewerken aan het doen ontstaan van de vluchtelingenstromen die dit met zich meebrengt!!! En daarbij, we weten heel goed, dat het brengen van democratie, een drogreden is, wij weten dat er belangen mee gepaard gaan, bodemschatten, olie bijvoorbeeld, die wij willen bemachtigen! Ofwel, u, de VS wil een wereldmacht vormen!
Nee, VS. uit hoofde van een christelijke partij maak ik me zorgen om de Nederlandse bevolking, omdat zij ongevraagd hierin worden meegezogen. Het is wat ons betreft over en uit!

Met vriendelijke groet,

Kees v.d. Staaij, namens de SGP.

Nou Aaltje..... droom maar lekker verder, want zo is het dus mooi niet! Had je een dergelijke brief van een dogmatisch christelijke partij verwacht??? Lang, hééél lang geleden dacht ik dat het CDA betekende: Christus Deed Anders! Ik weet inmiddels beter.
Nee, v.d. Staaij maakt zich zorgen over het begrip "voltooid leven". De euthanasiewet in Nederland, is volgens hem een hellend vlak, waar een halt aan toe geroepen moet worden en onderstreept dat met de woorden, dat een dokter in Nederland je zo maar kan doden, "In the Netherlands, the doctor will kill you"!
Levensgevaarlijk om in dit land te wonen, je bent je leven niet meer zeker.
Hij maakt zich grote zorgen over het feit, dat het eenvoudiger zal worden, dat mensen zelf hun leven willen kunnen beëindigen, wanneer het teveel voor hen wordt, om nog langer te leven. Bijvoorbeeld, omdat ze de mentaliteit in deze maatschappij niet meer aan kunnen, eenzaam zijn, ernstig ziek aan hun lot worden overgelaten ofwel geen leven meer hebben.
Mensen die wanhopig naar middelen zoeken om op een humane manier, uit het leven te stappen.
Een gegeven, waar D'66 zich hard voor maakt.

Natuurlijk, dit is een té zwaarwichtig onderwerp om daar lichtzinnig mee om te gaan Er zitten heel wat haken en ogen aan. In een maatschappij, waar naar elkaar wordt omgezien, waar zorg voor elkaar is, waar de kloof tussen arm en rijk minder groot is, waar gelijkheid op een hoog niveau wordt nagestreefd, waar "het naar de dokter gaan" niet een vraag is, van "hoeveel kost het, kan ik het nog betalen", waar niet het "hoeveel verdien je en wat bezit je" belangrijk is, maar "wie ben je", zou zelfdoding, of levensbeëindiging een andere plaats innemen.

Deze v.d. Staaij, schrijft dus geen brief omdat hij zich ernstige zorgen maakt om de onnodige dodelijke slachtoffers die oorlogen en de ongelijkheid tussen arme en rijke landen oproept.
Nee, hij maakt zich zorgen over het feit, dat mensen zelf over hun eigen leven het heft in handen willen en kunnen nemen, zelfbeschikkingsrecht krijgen.

Ofwel, dat ieder mens, persoonlijk in zijn eigen leven kan kiezen voor "Nu bepaal ik, dat is mijn opstanding, dan ben ik maar ongehoorzaam, maar ik wil en kan niet meer langer lijden!!! Alles heb ik er aan gedaan, maar nu is het moment daar, om op een waardige manier mijn leven af te sluiten!"

Iedereen kan kinderen "nemen", (hoe meer, hoe beter), er worden geen voorwaarden gesteld aan het krijgen van nageslacht, maar over het zelf beslissen in "voltooid leven", is geen plaats.

Heeft v.d. Staaij en zijn partij, zich ooit uitgesproken over de misdadige rol van Nederland in de Gouden Eeuw (goud voor wie???), de koloniale bemoeienissen, de politionele acties in Indonesië tegen Soekarno, de oorlog in voormalig Joegoslavië, enz. enz.?

DE SGP zal zich in de komende tijd rondom dit onderwerp vaker laten horen.
Nu ben ik benieuwd, of we ten aanzien van D'66, Alexander Pechtold, daar iets over vernemen. Zal hij zich laten terugdringen? Zal hij water bij de wijn doen?
Eerlijk gezegd, naar mijn idee, had Pechtold moeten weigeren om aan de formatiegesprekken met twee christelijke partijen en de VVD mee te doen. Weigeren vanuit de gedachte, dat politieke partijen die het geloof vertegenwoordigen, niet in een regering thuis horen. Met andere woorden, kerk en staat horen gescheiden te zijn. Een partij, die ooit bestuurlijke hervorming in zijn programma had staan, zou een samenwerking met christelijke partijen niet moeten willen. Maar ja, het zogenaamde landsbelang.....!!!

Leefse!

Aaltje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten