zondag 30 juli 2017

Hij....Zij....Het???!!!



Nu rijd ik niet vaak met de trein in Nederland en hier in Zweden evenmin. Maar ik begrijp, dat de NS het vriendelijke "Dames en Heren" gaat veranderen in "Beste reizigers". Ook Amsterdam voert een verandering in de aanspreekvorm in, zogenaamd genderneutraal. Er zullen vast en zeker meer steden volgen.
Wat is hier gaande?
Nu wil ik heel duidelijk stellen, dat ik absoluut niets tegen mensen heb, die andere seksuele voorkeuren hebben dan ik.
Homoseksuelen moeten net zoveel rechten hebben als niet-homoseksuelen.
Daarnaast, ken ik een paar mensen, die hun man-zijn hebben laten veranderen naar vrouw-zijn. Ook zij hebben recht op een leven, waarin zij zichzelf kunnen zijn.

Maar..... Ja, voor mij is er een maar! Waarbij ik ook eerlijk moet zeggen, dat ik dit een heikel onderwerp vind, omdat ik langzamerhand het idee krijg, dat je geen kritiek mag hebben op deze gang van zaken.
Hoe kan het toch, dat de laatste paar jaar, deze ontwikkeling zo snel gaat. Er zijn dit jaar al meer aanvragen voor een geslachtsveranderingsoperatie dan het jaar ervoor, hoorde ik bij EenVandaag. Op de vraag van de verslaggeefster, of het een hype zou kunnen zijn, werd ontkennend geantwoord. Nee, dat is het zeker niet. Het is van ieder een bewuste keuze.
Maar hoe bewust is een keuze, als ik me niet aan de indruk kan ontrekken, dat er van propaganda sprake is?
Er worden gayparades georganiseerd, niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen, zoals ook hier in Zweden.
Weiger je om daar naar toe te gaan als toeschouwer, blijk je ineens tegen homo's te zijn, zoals iemand mij vertelde en de vriendschap was voorbij. Nee, dat is de wereld op z'n kop. Ik heb geen behoefte om naar dergelijke evenementen te gaan. Dat heeft niets te maken met het tegen homo's te zijn.

Dan hangen er overal regenboogvlaggen. Zodra je bv. bij Google het zoekwoord homoseksualiteit intoetst, komen er meteen de regenboogkleuren tevoorschijn.
Ik heb daar veel vragen bij. Het is net als met de oranje gekte. De Nederlandse sporters worden constant aangeduid met "Oranje" en je ziet ze in alle takken van sport in die kleur verschijnen. Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen, waar deze kleur aan refereert!

Het geeft mij het gevoel, dat het aspect van "broederlijkheid", één van de drie peilers van de westerse politiek/maatschappij: vrijheid, gelijkheid en broederschap. Broederschap, gepropageerd door de paus in een goedkope vorm, een goedkoop soort liefde, waarbij onderliggende oorzaken van onrecht blijven bestaan. Aan de steeds groter wordende ongelijkheid wordt geen aandacht meer besteed.

Twee jaar geleden is er in Zweden een nieuw geslachtswoord-aanduiding gekomen. Een vrouw spreek je aan met "Hon" een man met "Han" en daar kwam het nieuwe begrip "Hen" bij. "Hen", om daarmee de ongelijkheid tussen de gebruikelijke mannelijke en vrouwelijke geaardheid te laten verdwijnen. Ik zie regelmatig jongere mensen, waarvan ik me afvraag, is dit een jongen of een meisje en ik kan me voorstellen, dat dit voor veel verwarring gaat zorgen.
En wat de ongelijkheid betreft, er is op dit punt nog veel onrecht te bevechten, want bv. vrouwen verdienen voor hetzelfde werk als wat een man doet, doorgaans minder dan mannen (uitzonderingen daargelaten).
Waar het om vrijheid en gelijkheid gaat naar inkomsten, moeten we hoofdzaken en bijzaken blijven onderscheiden.
Hoe komen deze transgenders aan werk? Dat is bijvoorbeeld zo'n hoofdzaak!

De grote dieptepsycholoog Alfred Adler, zag in homoseksualiteit een aanpassingsprobleem. Maar Adler was socialist en wie durft zich dat tegenwoordig nog te noemen?

Het is mij inmiddels duidelijk, dat de grote animator voor deze transgender-agenda D66 is. Zij zorgen er voor, dat wij als Nederlander niet meer worden aangesproken met Dames en Heren, maar onzijdig worden, omdat er een kleine groep mensen is, die zich niet thuis voelen bij het geslacht man of vrouw. We worden als het ware steeds meer als dingen gezien. De vergelijking met de robotisering is niet zo vreemd denk ik. Denk aan de "Verdinglichung des Menschen", een kernbegrip uit de filosofie van Karl Marx.
Overigens, in 2012, nam D66 voorzitter Pechtold, deel aan de Bilderberg conferentie. Waarvan, zoals bekend, geheimhouding wordt geëist. Wat democratie, D66.....!!!
Er zijn in Nederland veel mensen die in een rolstoel zitten. Is er voor gehandicapten voldoende mogelijkheid om de trein in en uit te stappen? Hebben vrouwen voldoende gelegenheid om naar een veilig openbaar toilet te gaan? Om maar iets te noemen.
Er is hier sprake van selectieve verontwaardiging wanneer er zoveel propaganda wordt gemaakt voor deze regenboog.
Het is wel opvallend, dat ook dit tegenover de Russische maatschappij gebruikt wordt, met andere woorden tegen Putin:-(. Want er wordt verondersteld, dat in Rusland homo's geen leven hebben, laat staan transgenders.

Het is te hopen, dat het aloude "vox populi vox dei", dat wil zeggen, de stem van het volk is de stem van God, zich hier laat horen! Want..... waartoe dit alles???

Overigens, Geert Wilders, waar ik zeker geen aanhanger van ben, heeft zich ook laten horen rond dit onderwerp en wijt het aan "links". Dat is pertinente onzin. Maar ja, op het politieke voetbalveld staat hij rechtsbuiten en staat ieder ander daarmee links.

Mijn man fluistert me in het oor... 'wordt Manneke Pis straks ook als homo gezien, net als er ooit een beweging was, die zeker wist dat Jezus een homo was, alsook Napoleon?'


Leefse!

Aaltje.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten