vrijdag 2 april 2021

Goede Vrijdag.....Kruisig Hen....!!!

                                                                         Spartacus!  



Gisteren schreef ik, dat Jezus werd gekruisigd, omdat hij ONGEHOORZAAM was aan de machthebbers, de leiders van die tijd die het voor het zeggen hadden! Wat doe je dan met iemand die ONGEHOORZAAM is en daarmee een gevaar vormt voor diezelfde leiders? Kop d'r af, ofwel Kruisig Hem!!! 


Ongeveer 60 jaar daarvoor leefde een man, wiens slavenleger hetzelfde lot moest ondergaan: Spartacus (110 v. Chr. tot 71 v. Chr.)

Spartacus, kwam, nadat hij als slaaf werd verkocht, in een gladiatorenschool terecht, waar hij zich ontwikkelde tot een zeer succesvol strijder. Hij viel óók op door een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Hiermee was hij een potentieel leider geworden. In 73 v. Chr. lukte het hem te ontvluchten met ongeveer 80 medeslaven. Er sloten zich steeds meer slaven bij hem aan, er wordt zelfs gesproken over 100.000 man,  maar uiteindelijk wisten het Romeinse leger deze slavenopstand neer te slaan. Degenen die overbleven van het slavenleger, werden gekruisigd! Of Spartacus ook gekruisigd is, of al eerder de dood vond is niet bekend.
Echter in de film Spartacus uit 1960 met Kirk Douglas in de hoofdrol wordt de scene zo voorgesteld, dat een Romeinse legeraanvoerder aan de slaven- opstandelingen vraagt, wie Spartacus is. Op dat moment zegt iemand uit dat leger: Ik en daarop een ander: Ik en zo staat het hele leger, alle slaven daar als: "Wij, Spartacus". Iedereen voelt zich en is Spartacus. (Dat is nog eens andere koek dan "Wij, de koning/in".)



Het resultaat is dan: KRUISIG HEN !!!

Spartacus was de grote held van Karl Marx: "Arbeiders, Volk, weet wat je waard bent, laat je niet onderdrukken, tot slaaf maken"!
 
En in Duitsland had je de Spartacus beweging, opgericht in 1915, een communistsiche organisatie onder leiding van Karl Liebknecht en Rosa Luxemburg. Aan het eind van de oorlog, 1918, waren er grote sociale onrusten in Duitsland. Het is het jaar na de Oktoberrevolutie in Rusland. Duitsland had de oorlog verloren. Keizer Willem 11 deed afstand van de troon, vluchtte naar Nederland om daar asiel aan te vragen én kreeg. De SPD, de sociaal-democraten, riep daarop meteen de republiek uit, de Weimar republiek!
Rosa Luxemburg en Karl Liebknecht, eerder nog lid van de SDP, vormden later de KPD (Kommunistische Partei Deutschland), organiseerden de Spartacusopstand. Zij bleken daarmee voor de politieke leiders in Duitsland een gevaar te vormen, want ze waren ONGEHOORZAAM! Zij wilden nl. een radenrepubliek, opdat het land bestuurd zou worden door HET VOLK!
Echter wat gebeurde er? Karl Liebknecht is vermoord net als Rosa Luxemburg, die op 31 januari 1919, als lijk in  een kanaal werd gevonden.
Niet gekruisigd, wel vermoord!

Dank aan de site dlmplus.nl, waar ik vanmorgen een artikel las over agenten die vertellen over de misstanden bij politie en hoe zij geïnstrueerd worden rond de corona demonstraties en er b.v. Romeos worden ingezet. 
Hier op de website van de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie, zijn de politieverhoren te lezen.
Ook in deze tijd is het zo, dat wanneer je ONGEHOORZAAM bent en dan met name aan het beleid rondom corona, dan word je nog nét niet gekruisigd, maar wel figuurlijk aan de schandpaal genageld.
Er is niet veel veranderd in de afgelopen eeuwen. 

Trouwens, Spartacus wordt heel wat realistischer als beeld weergegeven dan Jezus, want altijd hangt dat lendedoekje ervoor. Tja.....net alsof Jezus niet naakt aan het kruis heeft gehangen.

In het Oude Testament wordt gezegd: Er komt een tijd dat de wapens worden omgesmeed tot ploegscharen.
Het onrecht dat Jezus is aangedaan heeft NIET tot de situatie geleid waar het Oude Testament over spreekt, ook niet na 2000 jaar.
Kennelijk is Ongehoorzaamheid aan bestaand gezag het ergste wat er bestaat.

In de film spreekt Spartacus de woorden: "Onze lichamen kunnen jullie doden, maar ons gedachtegoed zal blijven leven!"

Is dat met Jezus niet óók zo ?! 

Leefse!

Aaltje.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten