woensdag 14 juni 2017

GroenLinks kan zichzelf in de spiegel zien.....!



Nu weet ik het zeker...... we leven in een christelijk land, nou ja, ik niet, maar Nederland is een christelijk land.....want.....:
Jesse Klaver krijgt de schuld van de mislukte formatiegesprekken. Schuldig!!! Zodra mensen hun zin niet krijgen, dan geef je iets of iemand de schuld!
In het christendom staat het gegeven "schuld" centraal. Wij zijn zondig geboren en Jezus is voor onze schulden gestorven. Kort door de bocht, maar waar het op neer komt, is het de uitleg, die ons op die manier door de vertegenwoordigers van religies wordt verteld. Het schuldig zijn, zit ons bijna in het dna. Althans, de mening, dat we schuldig zijn.

Drie weken geleden, ongeveer, toen formateur Edith Schippers verklaarde, dat de formatiegesprekken waren uitgelopen op een mislukking, hadden de heren van de desbetreffende partijen: VVD, CDA, D66 en GroenLinks, elkaar toegezegd, geen nadere informatie naar buiten te brengen, omtrent het mislukken van de formatiegesprekken. Daar hield men zich aan. Het enige wat we hoorden was, dat het vast was gelopen op het onderwerp "migratie". Rutte liet zelfs weten, dat hij een groot respect had voor de leider van GroenLinks: "Een ware politicus, deze Jesse Klaver, ondanks dat we het politiek gezien niet met elkaar eens zijn!". Achteraf kun je zeggen, dat hiermee de deur al weer op een kier werd gezet voor een nieuwe poging tot samenwerken.

Edith Schippers heeft plaatsgemaakt voor de nieuwe formateur Herman Tjeenk Willink. Een huisgenoot van de koninklijke familie. Een man met de reputatie, dat hij in het verleden, meerder moeizame formatiepogingen heeft doen gelukken. Dus..... als het nu niet lukt, dan ligt het niet aan de formateur! Opnieuw zijn er gesprekken gestart, o.l.v. Tjeenk Willink, met dezelfde 4 partijen, als waarbij het eerder mislukt was.
het zou dan toch niemand moeten verbazen, dat deze poging opnieuw mislukt is?
Nu wordt er wel duidelijk aangegeven waar het knelpunt zit: de migratie. En wie wordt meteen de zwarte piet toegeschoven? GroenLinks!!!
Hij krijgt nu de schuld, dat het op niets uitloopt. De schuld??? Ja, het ligt aan hem, dat een nieuwe regering bestaande uit deze 4 partijen niets wordt.
Ze waren elkaar zoveel nader gekomen. GroenLinks wil niet meegaan met een vluchtelingendeal, zoals gedaan met Turkije. Er zou een afspraak op tafel liggen van de andere partijleiders en Jesse Klaver weigert om hier genoegen mee te nemen. Er wordt van hem gevraagd geloof te hebben in datgene wat ze met elkaar afspreken. Geloof..... ook al zoiets!
Hoe is het met de Turkije deal gegaan? Een afspraak met Turkije, met Erdogan, een dictator, die te vertrouwen is? Hoe worden de vluchtelingen daar opgevangen? Wordt daar voldoende controle op uitgevoerd?
Ik heb er enige tijd geleden over geschreven, hier te lezen.
De PvdA die deze deal mede heeft gesloten samen met de VVD, zou een voorbeeld kunnen nemen aan Jesse Klaver. Hij heeft NEE gezegd en zijn partij staat achter hem.
In tegenstelling tot heel wat andere politici, die iets beloven, maar het niet nakomen, kan Jesse Klaver zichzelf aan blijven zien in de spiegel. Vele andere spiegels zullen beslaan, als daar in gekeken wordt.

Leefse!

Aaltje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten